מאות אלפי אנשים בישראל לא יכולים לרכוש מזון בסיסי לחג. תרמו ללקט ישראל להצלת מזון טרי, בריא וראוי למאכל וחלוקתו ל 415,000 נזקקים מידי שבוע.
תרומה של 180 ₪ = 36 ארוחות חג חמות
ניתן לתרום מכספי מעשרות
תרומה של 180 ₪ = 36 ארוחות חג חמות
ניתן לתרום מכספי מעשרות
לקט ישראל הוא ארגון הצלת המזון הלאומי, אחראי לאיסוף וקטיף עודפי מזון איכותיים ומגוונים, וחלוקתם באמצעות עמותות לטובת מאות אלפי נתמכים בכל הארץ.
ג'וזף גיטלר עלה לישראל מניו יורק בשנת 2000 ועד מהרה התוודע לסטטיסטיקה של העוני במדינת ישראל. העוני אינו רק מנת חלקן של אותן "אוכלוסיות מיוחדות" עליהן כולם מדברים. הוא גם מנת חלקם של אלפי ישראלים, אנשים חרוצים העובדים למחייתם ונאבקים יומיום בכדי לשרוד, אך נותרים מתחת לקו העוני.
בשנת 2003 הוקם הארגון הראשון "משולחן לשולחן" במטרה להציל מזון מאובדן, למנוע בזבוז ולמגר את בעיית חוסר הבטחון התזונתי. במהרה הפך הארגון ל"לקט ישראל" – בנק המזון ורשת הצלת המזון הגדולה בארץ.
הארגון עוסק בקטיף עודפי תוצרת חקלאית ואיסוף ארוחות מבושלות, מיונם וחלוקתם לנתמכים ברחבי הארץ. כמו כן, מתקיימת בקרה על איכות המזון המוצל תוך ווידוא שהינו בעל ערך תזונתי גבוה, וכי הוא נשמר בתנאים מיטביים.
מומחים מטעם הארגון מעבירים סדנאות תזונה לאוכלוסיות היעד שמטרתן העלאת מודעות לתזונה נכונה.
נכון לשנת 2024, בארגון: